Τηλεφωνικές Παραγγελίες 25510-24380

Ασημένια κοσμήματα – Τείνουν να αντικαταστήσουν τον χρυσό;

Τα ασημένια κοσμήματα κερδίζουν έδαφος σε ολόκληρο τον πλανήτη σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας τριών παραγόντων.

1. Χαμηλότερο κόστος

Τα ασημένια κοσμήματα δείχνουν καλαίσθητα, μοιάζουν πολυτελή αλλά είναι πιο προσιτά σε τιμές για τους περισσότερους ανθρώπους. Οι τιμές του ασημιού παραμένουν σταθερές εδώ και χρόνια και είναι 80% χαμηλότερες από τις τιμές του χρυσού!

2. Θεωρείται πιο ευέλικτο μέταλλο

Τα ασημένια κοσμήματα είναι πιο ευέλικτα από πλευράς μόδας και στυλ, μπορούν να ακολουθήσουν ευκολότερα τις επιταγές της μόδας. Οι σχεδιαστές κοσμημάτων επενδύουν στο ασήμι πλέον όλο και συχνότερα καθώς οι νεότεροι άνθρωποι προτιμούν να συνδυάσουν ασημένια κοσμήματα με το καθημερινό τους στυλ.

3. Έχει μεγάλη ζήτηση!

Η ζήτηση για ασήμι τα τελευταία χρόνια αυξάνεται προοδευτικά αναφέρουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο για τη βιομηχανική χρήση του ασημιού αλλά και γιατί έχει αυξηθεί η ζήτηση του για τα κοσμήματα! Αυτό βέβαια δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο χρυσός έχει φύγει από τη μόδα αλλά θα μπορούσε να εξηγηθεί ως μια πραγματικότητα που δείχνει ότι ο χρυσός κρατά την “πολυτελή” φήμη του αλλά το ασήμι κατακτά περισσότερο τους νέους.

Περισσότερες πληροφορίες

Το χημικό στοιχείο άργυρος ή ασήμι (λατινικά: argentum, αγγλικά: silver) είναι βαρύ, σπάνιο, μαλακό μέταλλο με έντονη μεταλλική λάμψη. Ο ατομικός αριθμός του είναι 47 και η σχετική ατομική μάζα του 107,8682, αναφέρει το Wikipedia.

Το ασήμι είναι ένα από τα πρώτα μέταλλα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος. Ήταν γνωστό ήδη από την προϊστορική εποχή στους λαούς που κατοικούσαν στη Μεσοποταμία, στον Ελλαδικό Χώρο, στη Μέση Ανατολή και στην Αίγυπτο.

Το σημερινό όνομά του το πήρε από τη λατινική λέξη argentum ή και την ελληνική αργυρός και είναι το μόνο χημικό στοιχείο από το οποίο ονομάστηκε ένα κράτος, η Αργεντινή.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest