Τηλεφωνικές Παραγγελίες 25510-24380
κοσμήματα

Κοσμήματα σε ταινίες που έμειναν αξέχαστα

Τα κοσμήματα έχουν σημαντικό ρόλο στις ταινίες! Οι ταινίες συνήθως μένουν στη μνήμη μας για τους χαρακτήρες τους, την πλοκή τους ή τη διαχρονική τους ιστορία. Αυτό όμως που συχνά δεν λαμβάνουν υπόψη οι θεατές είναι ο απίστευτος χρόνος που αφιερώνεται στην επιλογή της γκαρνταρόμπας, της τοποθεσίας και των πρόσθετων αξεσουάρ και σκηνικών. Σημαντικό ρόλο στις εμφανίσεις ηθοποιών παίζουν φυσικά και τα κοσμήματα!

1. ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ

Το ζαφείρι Heart of the Ocean που εμφανίζεται στον «Τιτανικό» ήταν ένα όμορφο μενταγιόν που, στην ταινία, λέγεται ότι κάποτε ανήκε στον Λουδοβίκο XVI και έγινε σε σχήμα καρδιάς μετά τη Γαλλική Επανάσταση. Ενώ το πλασματικό Heart of the Sea βασίστηκε στην πραγματικότητα στο Hope Diamond, το στηρίγμα στην ταινία δεν ήταν στην πραγματικότητα ένα μπλε διαμάντι. Το στηρίγμα του La Coeur de la Mer ήταν στην πραγματικότητα ένα μπλε κυβικό ζιρκόνιο με σκηνικό από λευκό χρυσό και δημιουργήθηκε από τους Asprey & Garrad, οι οποίοι είναι κοσμηματοπώλες του Λονδίνου.

2. BREAKFAST AT TIFFANY’S

Το κολιέ με διαμάντια και μαργαριτάρια που φορούσε η Audrey Hepburn στην ταινία «Breakfast at Tiffany’s» ήταν ένα πραγματικά εμβληματικό κόσμημα που φορέθηκε σε ταινίες και έχει αντιγραφεί πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια. Σε συνδυασμό με το απλό μαύρο φόρεμα Givenchy της Hepburn και τα λευκά γάντια, το κολιέ Tiffany με μαργαριτάρια και διαμάντια ήταν το τέλειο αξεσουάρ για τον χαρακτήρα της Χέπμπορν της Holly Golightly.

3. GENTLEMEN PREFER BLONDES

Το «Gentlemen Prefer Blondes» του 1953 είναι ίσως μια από τις πιο γνωστές ταινίες με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Μέριλιν Μονρόε. Επιπλέον, το μενταγιόν που φορούσε η Monroe σε αυτή την ταινία μπορεί να ήταν ένα από τα παλαιότερα κοσμήματα που χρησιμοποιήθηκαν σε ταινίες, καθώς ήταν πάνω από 500 ετών εκείνη την εποχή.Αρχικά ανήκε στον Μαχαραγιά της Μπαρόντα της Ινδίας, αργότερα φορέθηκε από την αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία της Αυστρίας και, κάποτε, φορέθηκε από τη Μαρία Αντουανέτα.

Η δημοτικότητα των διαμαντιών αυξήθηκε πολύ μετά από αυτήν την ταινία. Στην πραγματικότητα, η δημοτικότητα των διαμαντιών αυξήθηκε τόσο πολύ που, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1950, ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων θεωρούνταν ζωτικό μέρος του αρραβώνα.

Βιντεο από την ταινία

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest